Pošljite nam sporočilo

Uporabite formular na desni in nam napišite vaše želje, vprašanja, ... Odgovorili vam bomo v najkrašem možnem času.

01 433 42 43

asset_JL4_7980_7987_ioc_2018-10-14_180659.JPG

Plavalni programi Plavalnega kluba Olimpija

V Plavalnem klubu Olimpija verjamemo, da imamo prav za vsakega program, ki mu ustreza. Da vam olajšamo proces odločanja, smo za vas pripravili infografiko, pod to pa najdete podrobnejše opise programov in povezavo do prijave v program.

Zakaj izbrati Plavalni klub Olimpija?

  • VRHUNSKOST IN MNOŽIČNOST: v klubu se lahko pohvalimo, da se je s programom Tjulko plavanja naučilo več kot 5.000 otrok, nekateri izmed njih pa so se razvili v vrhunske plavalce.

  • DRUŽINAM PRIJAZEN KLUB: večkrat se zgodi, da pri nas vadi več kot en otrok iz iste družine. Pri programih za najmlajše, kjer je razpisanih več terminov, poskušamo uskladiti termine med sorojenci, da je obremenitev za starše čim manjša.

  • TRADICIJA: Plavalni klub Olimpija bo v letu 2020 praznoval 45-letnico delovanja.

flow_chart_skupine.jpg

Tečaj Tjulko

Tjulko je program Plavalnega kluba Olimpija, v katerem se otroci naredijo svoje prve zamahe v vodi. Vsak tečaj je sestavljen iz osmih učnih ur, vse vadbe pa potekajo na bazenu Tivoli. Vadba poteka dvakrat tedensko, v treh terminskih kombinacijah pondeljek in sreda, torek in četrtek ter torek in petek. V sezoni 2019/2020 bomo organizirali osem terminov Tjulko tečajev. Dodatne informacije so na voljo TUKAJ.

Izpopolnjevalna šola

Izpopolnjevalna šola predstavlja nadgradnjo tečaja Tjulko. Namenjena je otrokom, starim med 6 in 8 let. Vadba poteka dvakrat tedensko, v treh terminskih kombinacijah ponedeljek in sreda, torek in četrtek ter torek in petek. Dodatne informacije so na voljo TUKAJ.

Športna šola

V športni šoli so plavalci, stari med 8 in 10 let, ki so opravili tečaj Tjulko in nadaljevali s plavanjem v izpopolnjevalni šoli. V programe se lahko vpišejo tudi otroci, ki niso obiskovali teh programov, vendar pa opravijo krajše testiranje, da jih naši trenerji lahko umestijo v skupino, ki najbolje ustreza njihovemu trenutnemu znanju plavanja. Dodatne informacije so na voljo TUKAJ.

Selekcije

Selekcije Plavalnega kluba Olimpija predstavljajo najboljše naše plavalce. Oblikovanih je pet selekcij, kjer 1. selekcijo sestavljajo najboljši, vključno s potniki na največja svetovna tekmovanja. Vstop v selekcijo in napredovanje je stvar odločitve Strokovnega sveta Plavalnega kluba Olimpija, ki zasleduje dolgoročni strokovni razvoj kluba, pripravljen v skladu s smernicami krovne plavalne organizacije v Slovenije, Plavalne zveze Slovenije. Dodatne informacije so na voljo TUKAJ.

B selekcija

V B selekciji Plavalnega kluba Olimpija so plavalci, ki so tekmovali v plavalnju, zdaj pa jim pomanjkanje časa oz. druge prioritete ne dovoljujejo več enakega obsega treninga. Ti plavalci želijo nadaljevati s plavanjem in tekmovanju, le v manjšem obsegu. Da plavalcem omogočimo stik z vodo čim dlje, je bila oblikovana manjša, prilagojena skupina, ki jim nudi prav to.

Družinsko plavanje

Družinsko plavanje je v sezoni 2019/2020 nov program Plavalnega kluba Olimpija. Veliko družin si želi aktivno preživeti svoj skupni prosti čas. Vadba je enkrat tedensko in traja 60 minut. Termine je mogoče rezervirati za soboto med 9. in 12. uro (začetek zadnjega termina je ob 11. uri) oz. nedeljo med 17. in 20. uro (začetek zadnjega termina je ob 19. uri). Ob dogovoru je mogoča tudi vadba ob nedeljah dopoldne. Dodatne informacije so na voljo TUKAJ.

Šola plavanja

Šola plavanja je rekreativni program, namenjen plavalcem, starim med 9 in 18 let. Razdeljeni so v več skupin, glede na starost in število treningov na teden. Šola plavalnja je program, kjer plavalci ne tekmujejo, vendar razvijajo svoje tehnično znanje in vsesplošno dobro pripravljenost, za kar je plavanje, kot en izmed treh bazičnih športov, popolno. Dodatne informacije so na voljo TUKAJ.

Veterani

V skupini veteranov so starejši plavalci (o. p. veterani so vsi plavalci, ki niso (več) registrirani kot tekmovalci pri Plavalni zvezi Slovenije. Tekmujejo v starostnih kategorijah (šteje starost, ki jo posameznik doseže na dan 31. 12. v tekočem letu) oz. športniki, katerih je plavanje del njihovega športa (primer: triatlon). Veteranska vadba poteka enkrat oz. dvakrat tedensko v pozno popoldanskih oz. večernih urah. Dodatne informacije so na voljo TUKAJ.