Pošljite nam sporočilo

Uporabite formular na desni in nam napišite vaše želje, vprašanja, ... Odgovorili vam bomo v najkrašem možnem času.

01 433 42 43

Novice

Greand Prix Slovenije, MM Kranj

Tomaž Torkar

Prvi dan mednarodnega plavalnega mitinga GPX Kranj 2023 je z dvema zmagama navdušila Neža Klančar, ki je bila najhitrejša na 50 m prosto in 200 m mešano. V disciplini 50 m prosto je s časom 25,08 plavala najhitreje letos, za svojim državnim rekordom pa zaostala le 12 stotink sekunde.

Prepričljivo zmago na 200 m mešano pa si je plavalka Olimpije Neža Klančar priplavala s časom 2:16,16. "Izida sta lepa iztočnica za nadaljevanje sezone z vrhuncem na svetovnem prvenstvu. Trenutno sem v fazi polnega treninga, delam na hitrosti in dobri tehniki. Prihodnji teden bom nastopila na državnem prvenstvu na Ravnah na Koroškem, nato pa odhajam na 10-dnevne priprave na Mallorco," je po zmagah povedala Klančar.

Od 12 slovenskih zmag drugega dne so jih kar polovico prispevali plavalke in plavalci Olimpije, med njim je bil dvakrat nepremagljiv Jaka Pušnik, najhitrejši na 200 m delfin in 200 m hrbtno.

Pod ostale zmage plavalcev Olimpije so se podpisali še Anemari Košak (Olimpija) na 50 m delfin, Iza Bricelj (Olimpija) na 400 m prosto, Ema Čerin (Olimpija) na 200 m delfin, Isabela Strojanšek (Olimpija) na 200 m hrbtno, ki se je tudi uvrstila v kadetsko reprezentanco in močno trka na vrata udeležencev OFEM, ki bo jluja v Mariboru.

…povzeto po STA